Якщо прихильники правильного харчування 🧘🏼 віддають перевагу нежирному м'ясу, то з рибою все навпаки.
Якщо прихильники правильного харчування 🧘🏼 віддають перевагу нежирному м'ясу, то з рибою все навпаки.
Адже саме в жирній рибі містяться поліненасичені жирні кислоти омега-3, які на відміну від насичених жирних кислот, зменшують запальні процеси в організмі, пошкодження кровоносних судин, нормалізують рівень холестерину і, як наслідок, артеріальний тиск.
Крім того, омега-3 кислоти сприяють зміцненню імунної системи і зменшують запальні процеси в суглобах.
За жирністю рибу поділяють 🐟 на три групи:
1️⃣До дієтичної відносяться камбала, тріска, хек, путасу, мінтай, пікша. Якщо ви хочете скинути вагу - ця рибка те, що треба 👌🏻!
2️⃣До списку середньо жирних порід входять тунець, горбуша, салака, кета, окунь. Ці сорти підходять для збалансованого харчування спортсменів в період великих навантажень і людей, які ведуть активний спосіб життя.
3️⃣До найбільш жирненьких морських мешканців відносяться палтус, сайра, скумбрія, севрюга, білуга, осетр і осетрові, оселедець, чехонь, минь, атлантичний оселедець. Ці види північних мешканців найбільш калорійні та корисні, містять багато йоду та жирних кислот омега-3.
Якщо ви хочете бути здорові 👩🏼⚕️, обов'язково додайте до свого раціону жирну рибу. Оптимальна норма на тиждень становить 300 г.