Товар: Креветка пивна. Варено морожена.
Упаковка: Картонна коробка.
Виробник: Канада і Гренландія.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Суха заморозка. Розмір 90-120. В ящику 5 кг.
Креветки є не тільки чудовою закускою до пива, але й ідеальним компонентом низькокалорійної дієти. Варені й смажені креветки додають у салати, з ними готують супи та закуски. Цей делікатес містить необхідні організму Омега-6 і Омега-3. Крім цього, до складу креветок входить безліч різних вітамінів: C, A, PP, E, B9, B1, B2. Доповнюють їх незамінні амінокислоти.
Корисні властивості:
-
покращує стан шкірних покривів, нігтів і волосся;
-
активізує імунітет;
-
зміцнює серцевий м’яз, судинні стінки і кісткову тканину;
-
нормалізує обмін речовин;
-
попереджає розвиток анемії;
-
підвищує працездатність;
-
уповільнює процеси старіння;
-
нормалізує травлення;
-
відновлює гормональний фон;
-
поліпшує функціонування нервової, серцево-судинної і ендокринної системи;
-
стабілізує психоемоційний стан;
-
підвищує лібідо і відновлює потенцію у чоловіків;
-
стимулює роботу мозку, сприяючи поліпшенню розумової діяльності;
-
уповільнює зростання ракових клітин;
-
виводить шкідливі речовини з організму.
Цікаво!
-
Найбільша креветка на планеті - чорна тигрова. При довжині тіла в 35 см вага однієї креветки може досягати 650 грамів.
-
Якщо панцир у заморожених креветок оранжевого або червоного кольору - вони вже були зварені перед заморожуванням, тобто їх не потрібно повторно варити, достатньо розморозити і підігріти до бажаної температури.
-
Креветки постійно "линяють", скидаючи занадто тісні панцири і відрощуючи собі нові захисні оболонки.
-
Готувати креветки потрібно всього кілька хвилин, інакше їх м'ясо з ніжного стане резиновим.
-
Існує крихітний, але при цьому вельми гучний вид креветок. Завдяки особливій будові клешней вона може видавати звук потужністю в 200-220 дБ. Приголомшуюче клацання креветки здатне вбити маленьку рибу, тому вона використовує це вміння для полювання.
-
Серце креветки знаходиться у неї в голові.
Том Ям з вершками
Інгредієнти:
-
400 г креветок;
-
2 л овочевого бульйону;
-
300 г печериць;
-
середня цибулина;
-
2 ст. л. пасти чилі;
-
500 мл 10% вершків;
-
помідори - 2 шт .;
-
пучок петрушки;
-
половинка гострого перцю;
-
лайм - 1 шт .;
-
сіль.
Приготування:
-
Наливаємо заздалегідь підготовлений бульйон з травами в каструлю. Доводимо до кипіння.
-
Ретельно промиваємо печериці проточною водою. Ріжемо на дрібні шматочки. Додаємо в каструлю.
-
Чистимо цибулину, шинкуємо. Потім нарізаємо помідори. Очищаємо креветки від панциря, позбавляємося від кишечника.
-
Опускаємо продукти в суп, додаємо лаймовий сік і пасту чилі. Залишаємо варитися на невеликому вогні близько 15 хвилин. Можна трохи підсолити.
-
Наливаємо підігріті вершки в суп, щоб вони не згорнулися. Ріжемо кільцями перець чилі, з'єднуємо з іншими інгредієнтами.
-
Подаємо в гарячому у вигляді в поєднанні з четвертинки лайма.
Основні | |
---|---|
Виробник | C&A |
- Ціна: 413 ₴/кг