БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПО УКРАЇНІ! Скоропорт пакуємо в термоупаковку! Слідкуйте за актуальними цінами і новинками в Instagram і Facebook! Приєднуйтесь до спільноти в Viber!
Товар: Скумбрія з головою.
Упаковка: Вакуумна упаковка на вагу.
Виробник: Ісландія.
Термін придатності: При температурі від 0 до +6 градусів до 7 днів.
Примітки: Середня вага 500+. Суха заморозка.
Скумбрія — одна з найулюбленіших риб наших покупців! Її смак та аромат неможливо сплутати з будь-якою іншою рибою! М'ясо скумбрії має особливо ніжну текстуру, до того ж в ній практично відсутні кістки! За корисними властивостями ця риба не поступається червоній, але має доступну ціну! В домашніх умовах скумбрію можна запікати, смажити, варити, або готувати консерви!
Корисні властивості:
-
Покращує роботу шлунково-кишкового тракту, активізує обмін речовин;
-
Зміцнює нервову систему. Піднімає настрій і допомагає впоратися з депресією;
-
Підвищує рівень гемоглобіну в крові. Приводить в норму холестерин;
-
Надає позитивну дію на серцево-судинну систему, не допускає утворення тромбів;
-
Допомагає клітинам регенеруватися. В цілому зміцнює імунітет;
-
Позитивно впливає на пам'ять, покращує концентрацію;
-
Проводить профілактику онкологічних захворювань.
-
Багата вітамінами і амінокислотами. У ній присутні вітаміни A, E, D у високій концентрації. З необхідних організму мікроелементів є кальцій, магній, йод.
Цікаво!
-
Ця риба дуже маневрена. У неї розвинені плавники, обтічна форма черевця і потужна мускулатура. Поєднання цих ознак дозволяють їй плавати швидше інших видів, вона може розігнатися до 80 км/ч.
Скумбрія гриль
Інгредієнти:
-
Філе скумбрії - 8 шт
-
Стебло селери - 1 шт
-
Морква - 2 шт
-
Лавровий лист - 3 шт
-
Чорний запашний перець - 5 шт
-
Чорний перець горошком - 5 шт
-
Гвоздика - 5 шт
-
Цибуля - 3 шт
-
Сіль - 3 ч. л.
-
Цукор - 2 ст. л.
-
Оливкова олія - 30 мл
-
Білий винний оцет - 3 ст. л.
-
Вода - 2 л
Приготування:
-
Приготувати маринад. Нарізати стебло селери, моркву (середніми шматочками), одну цибулину (на дві частини), покласти в каструлю, додати перець горошком, перець запашний, лавровий лист, гвоздику, залити водою, довести до кипіння і варити близько 20 хвилин. Додати сіль, цукор, оцет, зняти з вогню і повністю остудити.
-
Замаринувати скумбрію - покласти рибу в глибоку форму (бажано в один шар), нарізати цибулю кільцями, накрити нею рибу і залити маринадом, поставити в холодильник на 6-8 годин.
-
Скумбрію вийняти з маринаду, обсушити серветками, зробити діагональні надрізи, укласти на деко шкірою вгору, посолити, полити оливковою олією, поставити в духовку (піч) під гриль на 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
-
Подавати з огірковим салатом або на подушці з фенхеля.
- Ціна: 172 ₴/кг