БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПО УКРАЇНІ! Скоропорт пакуємо в термоупаковку! Слідкуйте за актуальними цінами і новинками в Instagram і Facebook! Приєднуйтесь до спільноти в Viber!
Товар: Акула - привид (риба - заєць) без голови.
Упаковка: Вакуумна упаковка на вагу.
Виробник: Нова Зеландія.
Термін придатності: При температурі -18 градусів до 24 місяців.
Примітки: Розмір тушки 300-500 г. Суха заморозка.
Корисні властивості:
-
М'ясо цієї риби багате білком, який повністю засвоюється людським організмом.
-
Риба-заєць багата вітамінами А, Е і Д, які підтримують роботу ряду систем і органів, виводять з організму токсини, сприяють засвоєнню важливих мінеральних елементів.
-
Мінерали, яких теж чимало в волокнах, беруть активну участь в обмінних процесах. Вони підтримують функціональність залоз внутрішньої секреції на потрібному рівні, стимулюють водний обмін в клітинах і тканинах.
-
Велика кількість корисних жирних кислот дозволяє використовувати рибу для очищення крові. Виведення з організму шкідливого холестерину знижує ймовірність розвитку атеросклерозу, гіпертонічної хвороби.
Цікаво!
Дивовижний факт про рибу-заєць - вони відкладають яйця! Самка не метає стандартно ікру, а формує в білкову "колиску" кладку. У ній протягом року ці яйця визрівають, а потім з "авоськи" з'являються вже повністю сформовані мальки довжиною до 10 сантиметрів!
Справжнє назва цієї риби звучить зловісно — європейська химера (Chimaera monstrosa). Вона відноситься до химерообразних хрящових риб і водиться у водах Тихого та Атлантичного океану, а також зустрічається в Баренцевому морі.
Риба-заєць немає плавального міхура, як і акула, тому змушена постійно перебувати в русі, щоб триматися на плаву.
Донедавна ця риба вважалась непридатною для споживання. Тільки на початку ХХ століття вчені з'ясували, що м'ясо риби-заєць володіє унікальними цінними властивостями.
Риба-заєць в клярі
Інгредієнти:
-
Риба-заєць - 700 г
-
Борошно пшеничне - 1 ст.
-
Манка - 1 ст.
-
Яйце куряче - 3 - 4 шт.
-
Паприка - 2 ч. Л.
-
Приготування:
-
Миємо філе риби. Просушуємо паперовими серветками. Ріжемо кожне філе на порційні шматочки.
-
Приготуємо все необхідне для кляра. Спочатку зіб'ємо яйця з молоком.
-
В одній тарілці стакан манки, в інший змішаємо борошно, паприку, чебрець і сіль.
-
Наливаємо в сковороду олію і ставимо на плиту. Кожен шматочок риби, спочатку обвалюємо в борошні, потім вмочуємо в яйце.
-
Слідом обвалюємо в манці. І знову в яйці.
-
Викладаємо в розігріту сковороду з маслом і обсмажуємо з обох сторін, на мінімальному вогні приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
-
Подаємо з овочами.
-
Чебрець - 1 ч. л.
-
Сіль - 1 ч. л.
-
Молоко - 2 ст. л.
-
Масло - для обсмажування
- Ціна: 196 ₴/кг