БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПО УКРАЇНІ! Скоропорт пакуємо в термоупаковку! Слідкуйте за актуальними цінами і новинками в Instagram і Facebook! Приєднуйтесь до спільноти в Viber!!
Товар: Кільця кальмара мариновані в олії.
Упаковка: Пластикова тара.
Виробник: Власне виробництво.
Термін придатності: При температурі від 0 до +6 градусів – 14 днів.
Примітки: Склад - кільця кальмара, спеції, олія.
Як і будь-яке дієтичне м'ясо, кальмар – ідеально збалансований продукт. У ньому міститься багато білка і практично немає жирів та вуглеводів. Молюски багаті на вітаміни С і РР (нікотинової кислоти), Е. За кількістю калію м'ясо кальмарів може змагатися з бананами і злаками - цих молюсків навіть називають бальзамом для серця. Також кальмари містять залізо, мідь та йод та цілющі амінокислоти таурин, лізин та аргінін.
Корисні властивості:
-
покращують роботу ендокринної системи;
-
зміцнюють серцево-судинну систему;
-
видаляють з організму шлаки та токсини;
-
мають сечогінну дію;
-
сприятливо впливають на органи травлення;
-
мають антисклеротичним ефектом;
-
мають регенеруючу дію на печінку;
сприяють нарощуванню м'язової маси.
Цікаво!
-
Кальмари мають три серця. Два з них виконують допоміжну функцію, і вони хитають кров в головне серце, а воно відправляє її далі, до інших органів.
-
У кальмарів кров блакитного кольору, а не червоного. Нашій крові червоний колір надає залізо, а них замість заліза кисень переноситься з допомогою міді.
-
У Тихому океані живуть так звані леткі кальмари. Розганяючись під водою та вистрибуючи на поверхню, вони пролітають за 20-30 метрів.
-
У кальмарів, що мешкають у холодних приполярних водах, напівпрозоре тіло, як і в деяких риб, що живуть у подібних умовах.
Найбільшим є гігантський кальмар і сягає 13-14 метрів завдовжки. Водиться він лише у Південному океані. Другими за розмірами і першими за масою є кальмари Architeuthis. Вони зростають до 8-10 метрів, а важать до 500 кг.
Рататуй із кальмаром
Інгредієнти:
-
Оливкова олія -150 мл
-
Цибуля - 2 шт
-
Баклажани - 3 шт
-
Зелений перець – 2 шт
-
Цукіні - 4 шт
-
Помідори – 500 г
-
Часник - 2 шт
-
Сіль - за смаком
Кільця кальмара – 500 г
Приготування:
-
Цибулю, часник та помідори треба очистити і дрібно накришити. Баклажани та цукіні теж очистити і порізати кубиками. Перці потрібно очистити від насіння та нарізати шматочками.
-
Вся олія, крім двох столових ложок, розігрійте у великій сковороді. Відведіть туди дрібно порізану цибулю і смажте на повільному вогні, помішуючи, 5 хвилин|мінути|, поки він не стане м'яким і прозорим. Додайте баклажани та готуйте 10 хвилин. Потім всипте перці та готуйте, помішуючи, ще 10 хвилин. Додайте цукіні, помідори, часник та сіль. Накрийте та тушкуйте 1 годину.
-
Обвалюйте кільця кальмарів у борошні і смажте їх на добре розігрітій сковороді, помішуючи, 2-3 хвилини, поки вони не підрум'яняться. Потім заберіть з вогню.
-
Якщо в овочах занадто багато соку, злийте частину, потім насипте зверху обсмажені кільця кальмарів і подавайте.
Інформація для замовлення
- Ціна: 105 ₴