БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПО УКРАЇНІ! Скоропорт пакуємо в термоупаковку! Слідкуйте за актуальними цінами і новинками в Instagram і Facebook! Приєднуйтесь до спільноти в Viber!
Товар: Морський окунь без голови.
Упаковка: Вакуумна упаковка на вагу.
Виробник: Канада
Термін придатності: При температурі від 0 до +6 градусів до 7 днів.
Примітки: Розмір тушки 300-500г. Суха заморозка.
М'ясо морського окуня вважається одним з найбільш смачних! Воно дуже ніжне та вишукане! Крім цього, морський окунь має багатий вітамінно-мінеральний склад та досить невисоку калорійність! Найбільш смачною ця риба виходить в смаженому або запеченому вигляді. При цьому її можна комбінувати з різними овочами і прянощами.
Корисні властивості:
-
Вживання риби дозволяє нормалізувати рівень холестерину в крові. У 100 г риби міститься добова норма вітаміну В12. Він відповідає за синтез ДНК, тобто при вживанні достатньої кількості вітаміну, у організму не буде проблем з поділом клітин.
-
Користь споживання морського окуня велика для людей, що мають проблеми з серцем або кровоносною системою.
-
Її рекомендується їсти діабетикам, гіпертонікам, а також страждають від атеросклерозу.
-
Також страви з окуня нададуть профілактичний вплив при проблемах з підшлунковою залозою. Навіть шкіра, слизові і травна система працюватимуть краще при регулярному вживанні такої риби.
-
Також до складу даного продукту входять антиоксиданти, завдяки яким знижується ризик розвитку онкологічних захворювань.
Цікаво!
-
Зовні морський окунь схожий на звичайного річкового, чому він і отримав свою назву, хоча ці риби дуже сильно відрізняються і належать до різних видів.
-
Рід морських окунів різноманітний, він нараховує близько 100 видів. Якщо найдрібніші досягають 20 сантиметрів, то серед більших видів зустрічаються справжні гіганти - понад метр завдовжки і більше 20 кілограмів вагою. Тривалість життя цих риб в середньому становить 15 років, деякі види живуть понад півстоліття. Але зустрічаються і справжні довгожителі. Наприклад, вид Sebastes aleutianus просто рекордсмен не лише серед окунеподібних, а й серед інших видів риб. Максимально зареєстрований вік однієї з особин цього виду становить цілих 205 років.
-
М'ясо морського окуня користується особливою популярністю у японців - вони використовують його як один з компонентів суші, сашимі, супів.
Морський окунь з імбиром і соєвим соусом
Інгредієнти:
-
Морський окунь - 1 штука
-
Червоний перець чилі - 10 г
-
Зелений перець чилі - 10 г
-
Цибуля-порей - 5 г
-
Свіжа кінза (коріандр) - 5 г
-
Рослинна олія - 15 мл
-
Імбир - 5 г
-
Часник - 5 г
-
Рибний соус - 25 мл
-
Соєвий соус для морепродуктів - 25 мл
Приготування:
-
Тушку окуня (без голови) готувати на пару протягом п'ятнадцяти хвилин.
-
У цей час приготувати соус. Для цього нам буде потрібно дрібно нарізаний часник і імбир. Після чого додати рибний соус і соєвий соус, ретельно перемішати. Соус варити на середньому вогні три хвилини.
-
Приготованого окуня викласти на блюдо.
-
Соломкою нарізати цибулю-порей, червоний і зелений перець чилі, прикрасити блюдо.
-
Зверху полити приготованим соусом.
-
Розпеченим рослинним маслом обпалити рибу.
-
Прикрасити блюдо гілочкою кінзи.
- Ціна: 260 ₴/кг